0772 123 188

Retur GRATUIT În termen de 30 zile.

Cum poţi înmuia pielea în 3 paşi simpli

Pielea, fiind un material natural, atemporal, super versatil, plăcut la atingere, dar şi foarte rezistent şi longeviv, este utilizată încă din cele mai vechi timpuri în fabricarea de îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii. Iar din punct de vedere estetic, aceasta are un aspect elegant inconfundabil, deci nu ar trebui să fie de mirare de ce a ajuns să fie un material atât de popular şi apreciat în întreaga lume. Cu toate acestea însă, în ciuda proprietăţilor sale unice, pielea poate deveni în timp mai grosieră, întărindu-se şi pierzându-şi forma iniţială, motiv pentru care este bine de ştiut care sunt metodele prin care îi poţi reda aspectul original, plăcut, neted şi catifelat. Prin urmare, iată cum poţi înmuia pielea în 3 paşi simpli, chiar la tine acasă:

Pasul 1 – aplică ulei de ricin şi o cremă pe bază de glicerină pe toată suprafaţa articolelor din piele. Datorită proprietăţilor benefice pe care le au, aceste două produse reprezintă o alternativă ideală pentru a reda moliciunea, strălucirea şi supleţea pielii.

Pasul 2 – aşază articolele din piele pe umeraşe şi lasă-le aşa peste noapte, pentru a absorbi în voie substanţele aplicate la pasul 1.

Pasul 3 – după 24h, şterge articolele din piele cu o cârpă moale, iar mai apoi lustruieşte-le cu o ceară specială. Astfel de produse se găsesc în comerţ sub diverse forme şi sunt menite să hidrateze pielea şi să-i redea luciul, deci avantajele pe care le oferă nu sunt deloc puţine.

Cum să previi întărirea pielii în timp

Dacă porţi des articole fabricate din piele, este bine de ştiut că poţi preveni întărirea materialului printr-o îngrijire şi întreţinere corespunzătoare. Pielea, fiind un material pretenţios, necesită o atenţie deosebită, iar în acest sens îţi recomandăm să ţii cont de următoarele sfaturi:

  • Evită uscarea excesivă. Articolele din piele trebuie să se usuce în mod natural pentru a nu-şi pierde din calităţi. În caz contrar, dacă le vei usca lângă o sursă puternică de căldură (calorifer, sobă etc.), pielea nu va face altceva decât să se întărească şi să capete un aspect aspru, scorojit. Totodată, este indicat să nu foloseşti niciodată maşina de spălat pentru curăţarea articolelor din piele. Pentru a evita să le strici iremediabil, apelează mai degrabă la o curăţătorie specializată, unde se folosesc substanţe speciale pentru produsele confecţionate din acest material.
  • Pe timpul verii, depozitează articolele din piele într-un loc uscat şi întunecos, ferit de razele soarelului sau de umezeală. Apa şi căldura sunt dăunătoare pielii şi pot facilia întărirea acesteia, deci încearcă pe cât de mult posibil să eviţi expunerea directă a materialului la aceste două surse.
  • Foloseşte produse speciale pentru curăţarea şi îngrijirea produselor din piele. Pielea, fiind un material natural, are nevoie de produse specifice pentru curăţare în profunzime şi întreţinere. Aceste tipuri de produse se găsesc în magazinele specializate, aşa că nu ezita să le foloseşti dacă vrei să ai grijă de articolele din piele aşa cum se cuvine.
  • Optează pentru un balsam special conceput pentru piele. Atunci când pielea fie începe să se întărească, fie are tendinţa de a se crăpa, poţi apela cu încredere la un balsam special conceput pentru a îmbunătăţi flexibilitatea acestui material.

Acestea fiind spuse, dacă îţi doreşti să restabileşti aspectul original al articolelor din piele din propria garderobă, dar şi să-l menţii pe termen lung, acum nu îţi rămâne decât să ţii cont de metodele şi recomandările prezentate anterior.